29.12.2023. Protest predškolaca u Aleksincu. Politike jednokratnih pomoći

Da li će opština Aleksinac priznati diplome master vaspitačima? 

Koji je odnos jednokratnih mera sa dugoročnim politikama pravednije raspodele bogatstva?

U rubrici Pogon slušate snimak protesta Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Aleksincu, za priznavanje koeficijenata doškolovanom kadru. U rubrici Forum slušate deo diskusije Radničkog glasa o politikama jednokratnih pomoći.

29.12.2023. Protest predškolaca u Aleksincu. Politike jednokratnih pomoći Radnički glas

Izdvajamo iz političkog pregleda

U četvrtak, 28. decembra, na radnim mestima u kragujevačkoj Energetici održan je jednočasovni štrajk upozorenja kako bi se zaštitila prava radnika. Sindikati su kao glavni zahtev izneli smenu izvršnog direktora Nenada Petkovića zbog neprofesionalnog ponašanja, uznemiravanja zaposlenih i pretnji otkazima. Kao drugi zahtev, sindikati traže smenu izvršnog direktora Velibora Stevanovića zbog neobavljanja poslova definisanih ugovorom o radu, kao i smenu direktora Energetike Andreje Ilića. 

U sredu uveče, tokom dežurstva, lekar specijalista Ž. V. koji je dežurao na ortopediji, napadnut je od strane pratnje pacijenta, koji su insistirali da odmah budu primljeni. Lekar je zadobio teške povrede glave, dok je policija uhapsila tri lica. Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Beograda najoštrije je osudio ovaj napad lekara na njegovom radnom mestu i zatražio da se u krivičnom zakonu napad na zdravstvenog radnika prepozna kao delo koje zavređuje posebnu kaznu. Podsećamo, svi sindikati u zdravstvu sistemski ukazuju na manjak zaposlenih u zdravstvu, koji je uzrok nezadovoljstva kako radnika tako i pacijenata.

Muzika na podcastu: Džezbollah

Postavi komentar